Olika typer av parasoll som du har att välja mellan

När man talar om parasoll förknippar många detta med den klassiska parasoll typ som var vanlig förr, dvs. ett stort parasoll med en pinne, som stacks in i ett hål i ett runt bord, t.ex. av plast, som man sedan satt runt. Idag finns det dock väldigt många olika typer av parasoll att välja mellan, så allt färre väljer denna klassiska parasolltyp, trots att den fortfarande säljs på vissa håll.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av parasoll

Istället kan man idag välja bland annat mellan följande parasolltyper också:

Fristående parasoll, som kan stickas in direkt i marken, eller stå upp utan detta, t.ex. med hjälp av en tyngd i betong eller liknande längst ned. Kan vara något böjda, raka eller böjbara.

Vägghängda parasoll, som du alltså hänger upp på en passande vägg för att få lite skugga där du behöver det. Vissa av dessa vägghängda parasoll är för övrigt flyttbara, vilket kan vara en stor fördel.

Parasoll som sätts fast i andra möbler, t.ex. solstolar, fåtöljer eller liknande. När det gäller detta så finns det hur många olika varianter som helst att välja mellan!

Vidare kan de parasoll som säljs vara i väldigt olika storlekar, dvs. det finns både väldigt stora och väldigt små parasoll att få tag på, och parasoll kan även vara tillverkade i massvis med olika material. I vårt tycke är det viktigt att titta lite närmare på just materialet innan man köper ett parasoll, då olika material som används för detta helt klart har olika för- och nackdelar.